Wow! Microsoft släpper actionfyllda Windows 10 Redstone 5-byggnad med mörkt tema för File Explorer, akryl i uppsättningar, Cloud Clipboard och mer

0 Shares

Med Redstone 4-byggnader av Windows 10 kom de nya funktionerna och ändringarna till användarna ganska gradvis. Det är verkligen inte fallet med Redstone 5-utgåvor. Den senaste versionen som rullar ut till Insiders på Fast ring och Skip Ahead idag är det perfekta fallet.

Bygg 17666 (det är ett odjur av en byggnad, så numret är lämpligt) är full av spännande nya funktioner som du verkligen inte vill vänta med att få tag på, inklusive Cloud Clipboard, ett mörkt tema för File Explorer, major förbättringar av uppsättningar, möjligheten att söka i Bing i Anteckningar och mycket, mycket mer.

SE ÄVEN:

Först upp i den här nya byggnaden är en serie förbättringar av uppsättningar, den stora nya funktionen i Redstone 5 som låter dig komma åt olika appar i samma fönster med hjälp av flikar. Microsoft har infört akryl (en komponent från sitt Fluent Design-system) i titelfältet, vilket gör det genomskinligt.

Senaste Microsoft Edge-flikar visas nu i Alt + Tab och du kan välja om appar och webbplatser ska öppnas i ett nytt fönster eller en ny flik. Nu kan du stänga av ljudet på webbflikar och återställa flikar i bakgrunden och inte använda några resurser förrän du byter till dem.

Andra ändringar och korrigeringar av uppsättningar inkluderar:

Aktivitetshanteraren har nu lagts till som standard i listan över appar där Sets inte ska aktiveras. Åtgärdade ett problem där högerklick på en flik i Set-titelfältet inte gav upp en snabbmeny. Åtgärdade ett problem där Microsoft Edge inte redan var öppet genom att klicka på plusknappen i uppsättningar för att öppna alla dina standardwebbplatser tillsammans med den nya fliksidan.

Ett stort – inget enormt – tillskott till denna byggnad är introduktionen av Cloud Clipboard, som ursprungligen retades för att ingå i uppdateringen från april 2018. Lanserades genom att trycka på Vinn + V. (vilket kommer att ta lite tid att vänja sig vid) detta låter dig klistra in objekt från urklippshistoriken, såväl som att fästa de objekt du behöver regelbunden åtkomst till. Kopierade objekt kan också synkroniseras över enheter, även om den här funktionen är valfri.

Det nya tillägget kan aktiveras i Inställningar> System> Urklipp.

Även i Build 17666 är ett mörkt tema för File Explorer. Windows 10 har erbjudit ett mörkt tema ett tag och det kan nås under Inställningar> Anpassning> Färger. Detta tema har hittills inte varit tillgängligt för File Explorer, men från och med idag ändras det. Det finns också ett mörkt temastöd till File Explorer snabbmeny, liksom den vanliga fildialogen (dialogrutorna Öppna och spara).

Som utseendet på det på skärmdumpen ovan? Det är inte riktigt vad du får i dagens byggnad. Det mörka temat i Build 17666 innehåller några “oväntade” ljusa färger i File Explorer och Common File Dialog, men kommer att fixas i en framtida release.

Dessutom introducerar den här versionen stöd för utökade linjeslut för Notepad, vilket är något vi täckte här och du kan nu också söka Bing direkt i Notepad.

Förhandsgranskningar av sökningar har lagts till i appar, dokument och mer, och du kan nu namnge brickor. Microsoft förklarar:

För att skapa en kakelmapp i Start, dra bara en kakel ovanpå en annan i en sekund och släpp sedan. Fortsätt släppa så många brickor i mappen som du vill. När du expanderar mappen ser du ett nytt alternativ för att namnge den. Namnet kommer att visas när mappen är medelstor, bred eller stor.

Inställningssidan visar nu länkar till vanliga frågor (via Bing) som kan hjälpa dig med eventuella problem du har.

Slutligen kan du nu, från och med den här byggnaden, ansluta din dator till din mobila enhet med din telefon.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem med dll från föregående flygning som kan leda till att explorer.exe kraschar med några minuters mellanrum. Åtgärdade ett problem som resulterade i att VPN eventuellt inte fungerar efter uppdatering till föregående version. Åtgärdade ett problem från den tidigare versionen där appar kan tyckas saknas i sekundära konton efter att ha fått appuppdateringar från datorns primära konto. Åtgärdade ett problem från föregående flygning som resulterade i en bugcheck med felet IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL i tcpip.sys. Åtgärdade ett problem där en gräns skulle vara synlig när du maximerade fönstren under de senaste flygningarna. Uppdaterade designen av den här datorn så att det inte längre finns utrymme för ikonen för molnfiler (vilket inte är relevant på denna sida). Klippverktygsfältet (med WIN + Shift + S) följer nu önskat tema, ljus eller mörk. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Emoji-panelen och pek-tangentbordet inte visas korrekt om de anropas omedelbart efter att starta om explorer.exe.

Kända problem inkluderar:

Om din dator verkar vara fast vid “Förbereder för installation …” någonstans mellan 80-100 procent i Windows Update – ha tålamod och vänta upp till 30 minuter (eller i vissa fall – längre än 30 minuter) för att detta steg ska slutföras . Efter att ha slutfört Windows Mixed Reality First Run-upplevelsen är OOBE svart. Motion Controllers känns inte heller igen i exklusiva appar. För insiders som vill hålla Windows Mixed Reality fungerande – kanske du vill överväga att slå paus när du tar nya Insider Preview-byggnader tills dessa problem är fixade. Du kan pausa Insider Preview build genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Insider-program och trycka på Stoppa Insider Preview builds knappen och välja Pausa uppdateringarna lite. När du återgår från viloläge kan skrivbordet vara synligt tillfälligt innan låsskärmen visas som förväntat. När filmer och TV-användare nekar åtkomst till sitt videobibliotek (genom popup-fönstret “Låt filmer och TV få åtkomst till ditt videobibliotek?” Eller genom Windows-sekretessinställningar) kraschar film och TV när användaren navigerar till fliken “Personlig”. Microsoft är medveten om ett problem som gör att Skärmläsaren läser extra text när man anropar Alt + Tab och arbetar med en fix. Om du slutför installationen av ett Windows Mixed Reality-headset på den här versionen förblir headsetet svart tills det kopplas ur och återansluts till datorn.

Kända problem för uppsättningar och Office inkluderar:

Ställer in UX för Office Win32-skrivbordsappar är inte slutgiltiga. Upplevelsen kommer att förfinas över tid baserat på feedback. Överst på vissa Win32-skrivbordsappfönster kan visas något under flikfältet när det skapas maximerat. För att kringgå problemet, återställ och maximera fönstret igen. Att stänga en flik kan ibland minimera hela uppsättningen. Kakel- och kaskadfönster, inklusive funktioner som “Visa sida vid sida” i Word, fungerar inte för inaktiva flikar. Fönstret Office Visual Basic Editor kommer för närvarande att vara flikat men är inte avsett att vara i framtiden. Att öppna ett Office-dokument medan samma app har ett befintligt dokument öppet kan orsaka en oavsiktlig växling till det senast aktiva dokumentet. Detta händer också när du stänger ett ark i Excel medan andra ark förblir öppna. Lokala filer eller molnfiler som inte kommer från Microsoft återställs inte automatiskt och inget felmeddelande kommer att meddela användaren om detta.

Fotokredit: Antonio Guillem / Shutterstock

0 Shares