WTF? Microsoft avbryter nu Chrome och Firefox-installationer för att marknadsföra Edge i Windows 10

0 Shares

Microsoft vill att du ska använda sin Edge-webbläsare i Windows 10. Jag menar, vill verkligen att du ska använda den. Om du öppnar Edge och söker efter “Chrome” eller “Firefox” med Bing, Edge: s standardsökmotor, kommer du att få en massiv banner som informerar dig om att “Microsoft Edge är den snabbare, säkrare webbläsaren på Windows 10 och redan är installerad på din dator “. Fyra rutor nedan visar sedan hur Edge låter dig bläddra längre och snabbare, erbjuder inbyggt skydd och inbyggd hjälp.

Om det inte hindrar dig, har Microsoft ett nytt, mycket otäckare trick i ärmen – när du går för att installera Firefox eller Chrome avlyssnar det åtgärden och dyker upp ett fönster som främjar Edge med samma rad om hur webbläsaren är snabbare och säkrare. Det ger dig sedan en blå knapp för att klicka för att öppna Edge, eller en grå du kan klicka för att installera den webbläsare du faktiskt vill använda. Åh, och det här fönstret fortsätter att visas, såvida du inte går in i Inställningar och hindrar Windows 10 från att erbjuda dig app “rekommendationer”.

SE ÄVEN:

Denna avlyssning visas för närvarande i Windows 10 version 1809 Insider builds, och vi vet ännu inte om det här är något som kommer att stängas av när Windows 10 1809, även kallad oktober 2018-uppdateringen, rullar ut till alla användare nästa månad, men Jag skulle verkligen inte satsa på det.

Detta är en annan ny låg från Microsoft, ett företag som tidigare har visat att det inte riktigt bryr sig om användarinställningar. Det sätt som det tvingade användare att uppgradera till Windows 10 mot sin vilja 2016 är ett utmärkt exempel. Vi hoppades att de mörka dagarna låg bakom oss, men det verkar inte.

Medan bannern i Bing-marknadsföring av Edge är rättvist spel, och – till en viss grad – Edge-annonser som Microsoft ibland visar när du använder en annan webbläsare också är acceptabla, hindrar Windows 10 faktiskt användarna från att installera ett säkert program – att de har valt att installera – för att främja en annan, sämre produkt är det helt enkelt inte.

Vad kommer härnäst? När vi försöker installera VLC Media Player kommer vi att informeras om att filmer och TV redan är installerade och att vi kanske vill använda det istället?

Hur ser du på det senaste drag från Microsoft? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Fotokredit: BlueSkyImage / Shutterstock

0 Shares