WWDC 2017: Apple HomePod är ett Siri-driven högtalarsystem på $ 350 som du inte kan köpa

0 Shares

homepod

När Amazon släppte Echo-hårdvaran och Alexa röstassistent visste ingen med säkerhet hur framgångsrik det skulle vara. Sedan lanseringen har det dock visat sig vara väldigt populärt – inte bara hos användare utan även hos utvecklare och hårdvaruproducenter. Det finns många enheter som fungerar med Alexa, för att inte tala om, otaliga färdigheter.

Efter att Echo blev en skenande framgång kopierade Google det med sin hemassistent. Nyfiken frånvarande i denna kopiering var dock Apple. Eftersom företaget redan har en röstassistent med Siri, verkade det som att skapa en hårdvaruhögtalare skulle vara en no-brainer. Tyvärr dök man inte upp – förrän nu. Idag tillkännager Apple den produkt som många människor krävde för – HomePod. Tyvärr för företaget kommer produkten att bli en tuff försäljning.

“Som hemassistent är HomePod ett utmärkt sätt att skicka meddelanden, få uppdateringar om nyheter, sport och väder eller styra smarta hemapparater genom att helt enkelt be Siri att tända lamporna, stänga nyanser eller aktivera en scen. När du är borta från hem, HomePod är det perfekta hemmet och ger fjärråtkomst och hemautomatiseringar via Home-appen på iPhone eller iPad, säger Apple.

HomePod har totalt åtta högtalare – sju strålformande diskanthögtalare och en uppåtvänd 4-tums bashögtalare. Den har också sex mikrofoner så att den kan ta din röst bättre oavsett var du står i rummet. Hjärnan på enheten, Siri, drivs av en Apple A8-processor – samma som finns i den äldre iPhone 6.

IPhone-tillverkaren säger vidare, “HomePod är utformad för röststyrning med en uppsättning av sex mikrofoner, så att användare kan interagera med den från hela rummet, även när hög musik spelas. Genom att säga,” Hej Siri, jag gillar den här låten , ‘HomePod och Apple Music blir den perfekta musikologen, lär sig preferenser från hundratals genrer och stämningar, över tiotusentals spellistor, och dessa musiksmaker delas över enheter. Siri kan också hantera avancerade sökningar inom musikbiblioteket, så att användare kan ställa frågor som “Hej Siri, vem är trummisen i det här?” eller skapa en delad Up Next-kö med alla i hemmet. HomePod, Apple Music och Siri levererar den bästa musikupplevelsen i hemmet som strömmar annonsfritt direkt till HomePod. “

homepod-siri-interagera

Så varför kallar jag det för en tuff försäljning? För det första är det lite dyrt. För $ 349 är det mycket dyrare än Amazon Echo eller Google Home. Med det sagt är de två alternativen inte kända för att ha bra ljudkvalitet. Medan jag använder mitt Echo som en Bluetooth-högtalare varje dag, tycker jag aldrig att jag verkligen njuter av kvaliteten – det är bara acceptabelt.

Apple vill skapa en musikspelare först, med den smarta assistentaspekten sekundär. Om kvaliteten visar sig vara så bra som företaget hävdar kan det 7-tums högtalarsystemet vara värt premien. För dem som inte bryr sig om musikuppspelning och bara vill ha en assistent, skulle det vara galet att spendera 350 dollar.

Även om du önskar den högkvalitativa musikuppspelningen verkar det bara vara inriktat på Apple Music. Om du istället använder Google Play eller Spotify är det antagligen inte heller för dig. I slutändan är HomePod förmodligen bara bra för dem som är djupt förankrade i Apples värld.

Om du vill köpa HomePod har jag dåliga nyheter – du kan inte köpa den! Åtminstone inte när som helst snart. Tyvärr kommer den inte att finnas tillgänglig förrän i december 2017. I teknikvärlden är detta en evighet – det ger både Google och Amazon möjlighet att producera sin egen audiofil-inriktade hårdvara.

Kommer du att köpa Apple HomePod? Berätta för mig i kommentarerna.

0 Shares