WWDC 2017: Apple watchOS 4 ger Siri – och Toy Story – klockans ansikten

0 Shares

apple-watch-macbook

På WWDC idag tillkännagav Apple inte bara High Sierra utan även watchOS 4. En av de största uppdateringarna – eller åtminstone den mest synliga – finns här på klockans ansikten. Förutom att de kan anpassas, kan ansikten nu förändras dynamiskt baserat på olika kriterier, till exempel plats och tid på dagen.

Apple är också föra kalejdoskopiska ansikten till klockan – något det beskriver som “trippy.” Men den kanske mest spännande uppdateringen är att Siri nu kan användas på Apple Watch.

Toy Story-karaktärer som Buzz, komplett med rolig animering, gör också sitt sätt att titta på ansikten, men det är de mer användbara uppdateringarna som kommer att upphetsa de flesta. Apple säger att maskininlärning används för att visa information som kommer att vara användbar för dig vid varje given tidpunkt. Det kan innebära att du vet hur lång tid det tar för dig att komma hem, eller blinkar upp påminnelser från din kalender.

För alla som använder sin Apple Watch för träning finns det nya månatliga aktiviteter som hjälper dig att motivera, liksom bättre personalisering och coachning. För personer med gymmedlemskap har Apple öppnat NFC med Gym Connect för att göra det möjligt för Apple Watch att kommunicera med gymutrustning så att du bättre kan synkronisera träningspass.

Apple avslöjade en ny vertikal rullningsdocka, en ny musikapp och ankomsten av Apple News. watchOS 4 är tillgänglig som en demo för utvecklare nu, men rullar ut till alla andra på hösten.

0 Shares