WWDC 2017: Apples uppdaterade iPad Pro finns i modellerna 10,5 tum och 12,9 tum och är kraftfullare än din dator

0 Shares

iPad Pro

Apples världsomspännande utvecklarkonferens handlar traditionellt om programvara, men det är verkligen inte fallet i år eftersom teknikjätten har uppdaterat sin Mac-linje och introducerat en ny HomePod-högtalare.

Apple introducerar idag också helt nya 10,5-tums och 12,9-tums iPad-proffs som drivs av ett nytt A10X Fusion-chip som Apple säger “levererar otrolig prestanda som konkurrerar med dagens snabbaste PC-bärbara datorer” – en tydlig grävning hos Microsoft.

En sexkärnig CPU och 12-kärnig GPU levererar enligt uppgift upp till 30 procent snabbare CPU-prestanda och 40 procent snabbare grafikprestanda än A9X-chipet, men Apple säger att du fortfarande får batteriets livslängd hela dagen.

Den nya 10,5-tumsmodellen minskar ramarna med nästan 40 procent och har en redesignad Retina-skärm som är 20 procent större än 9,7-tums iPad Pro. Skärmen är ljusare och har antireflekterande beläggning.

iPad Pro har nu ProMotion, en ny teknik som levererar uppdateringshastigheter på upp till 120Hz för flytande rullning, större respons och mjukare rörelseinnehåll. Det justerar automatiskt skärmen till innehållets rörelse.

De nya surfplattorna har samma avancerade fram- och bakåtvända kameror som iPhone 7, inklusive en 12-megapixelkamera med optisk bildstabilisering och en 7-megapixel FaceTime HD-kamera.

LÄS OCH: Logitech släpper Slim Combo-tangentbordsväska för nya 10,5-tums och 12,9-tums Apple iPad Pro

Nya iOS 11-funktioner gör att du också kan få ut mer av iPad. Dessa inkluderar en helt ny Files-app, stöd för dra och släpp med flera pekar, ett anpassningsbart Dock som ger snabb åtkomst till ofta använda appar och dokument, förbättrad multitasking, en ny dokumentskanner i Notes och djupare integration med Apple Pencil.

“Dessa är överlägset de mest kraftfulla iPads som vi någonsin har skapat med världens mest avancerade skärmar med ProMotion, det kraftfulla nya A10X Fusion-chipet och det avancerade kamerasystemet på iPhone 7”, säger Greg Joswiak, Apples vice vd för produktmarknadsföring. “Tillsammans med iOS 11 kommer dessa nya iPad Pro-modeller radikalt att förändra vad användare kan göra med iPad.”

Den 10,5-tums iPad Pro kommer i silver, rymdgrå, guld och rosa guld och börjar på $ 649 för 64 GB med Wi-Fi-modell och $ 779 för 64 GB Wi-Fi + Cellular-modell. Den 12,9-tums iPad Pro finns i silver, rymdgrå och guld och börjar på $ 799 för 64 GB Wi-Fi-modellen och $ 929 för 64 GB Wi-Fi + Cellular-modellen.

Du behöver inte vänta till semestern för att ta hand om dem heller, och de är båda tillgängliga att beställa från och med idag från apple.com och skickas nästa vecka. Båda modellerna kommer att finnas att köpa från nästa vecka också.

0 Shares