Xiaomi Redmi recension

0 Shares

Det kan komma in under S $ 200, men Redmi är fortfarande beväpnad med en fyrkärnig processor, klockad till 1,5 GHz. Detta är dock inte en Qualcomm Snapdragon eller Nvidia Tegra-hjärna, utan en MediaTek. Har aldrig hört talas om det? Inte heller hade vi, och vi reserverade en viss skepsis för detta relativt okända chip.

Visst nog, AnTuTu-riktmärket betygsatte Redmi med en poäng på 16 492. Långt ifrån dina vanliga fyrkärniga kraftverk, varav de flesta är över 20 000. Är det tillräcklig anledning att ge Xiaomi-telefonen tummen ner?

Återigen är siffror inte allt. Riktmärket fungerar som en mätare, men den tar inte hänsyn till den faktiska användarupplevelsen. I det här fallet är Redmi långt ifrån förlamad. Gränssnittet är extremt smidigt tack vare MIUI (mer om det senare) och det tar på sig multitasking med gusto. Vid ett tillfälle räknade vi 6 appar som kördes i bakgrunden och det kändes som om enheten ville ha mer och välkomnade möjligheten att testa benen. Och Redmi har inga problem med grafiktunga spel som Dead Trigger 2 och Real Racing 3och lämnar lite tvivel om att den här lilla ripparen inte är rädd för en plats med tunga lyft. Hit 1GB minnesgränsen och fördröjningen börjar smyga in lite, men så länge du är beredd att hålla ett vakande öga på bakgrundsuppgifter och stänga ordentligt de som du inte längre använder får du en tillfredsställande smidig upplevelse med Redmi.

Anslutningsalternativen avviker inte långt från standarderbjudandet – Bluetooth, Wi-Fi, GPS och en rad sensorer för att skaka och sortera dina appar ingår. Redmi levereras också med dubbelt SIM-stöd, så att du kan ta emot och skicka både samtal och meddelanden på två olika nummer samtidigt.

Det finns dock en besvikelse, och det är 4G. Något var tvungen att ge, men vi är besvikna super-snabba datahastigheter är det.

Vid den här tiden kommer Xiaomis MIUI in för att rädda dagen.

LÄS MER: HTC One M8 recension – den snabbaste telefonen vi har testat

0 Shares