Xiaomis första hopfällbara kan vara Galaxy Fold-konkurrenten vi har väntat på

0 Shares

Efter Samsung, Huawei, Motorola och Co. har Xiaomi äntligen gått med i den hopfällbara klubben. Under den andra delen av sitt årliga mega-evenemang introducerade företaget Mi Mix Fold, dess allra första hopfällbara telefon. Tillverkaren gick med en mer traditionell design (om du redan kan kalla det), först etablerad av Galaxy Fold, med en stor 4: 3-skärm på insidan och en mindre 27: 9-skärm på utsidan för användning som en vanlig smartphone .

Xiaomi var snabb med att påpeka att den fällbara har de största skärmarna hittills – den på insidan är en 8 tum stor flexibel OLED-panel med en WQHD + -upplösning och stöd för HDR10 + och Dolby Vision. På utsidan kommer telefonen med en 6,5 90Hz OLED, även om bildförhållandet 27: 9 kan visa sig vara obekvämt eller opraktiskt. Xiaomi säger också att Mi Mix har “en U-formad gångjärnsdesign” med minskad vikt och förbättrad tillförlitlighet jämfört med tävlingen.

Trots att den först och främst är vikbar, försummar inte Mi Mix kameran. Det finns en 108MP primär sensor som åtföljs av “världens första” flytande 8MP-objektiv som kan ändra form med hjälp av en motor, ungefär som det mänskliga ögat, vilket möjliggör optisk zoom på upp till 3x och en brännvidd motsvarande ett 80 mm telefoto . Det finns också ett 13MP ultrabrett objektiv och en 20MP frontkamera. Alla bilder bearbetas av ett nytt Surge C1-bildbehandlingschip utvecklat av Xiaomi som borde erbjuda bra prestanda utan att beskatta processorn.

Xiaomi har introducerat några andra nyheter med Mi Mix Fold och säger att det är den första hopfällbara som har en fyra-högtalarinställning och den första som kommer med ett 520mAh-batteri. Systemet består faktiskt av två separata batterier på 2.460 och 2.560mAh vardera, och Xiaomi hävdar att de kan ladda från 0 till 100% på 37 minuter vid 67W – precis som Mi 11 Ultra som den lanserades igår.

Det finns också ett “revolutionerande Butterfly-kylsystem” ombord med vätskekylning, termisk gel, grafitark och mer värmeavledningsmetoder för att säkerställa att inget överhettas under en omfattande spelsession. Det är bara synd Xiaomi bestämde sig för att spara på programvaran – den lanseras med Android 10. Det finns åtminstone ett brett utbud av mycket praktiska arbetsverktyg som delad skärm, flerskärms dra och släpp, parallella fönster, skrivbordsläge, AI-möte assistent och många fler. “

Den vikbara kommer att lanseras i Kina nästa månad, där den kostar 9999 RMB för 12 GB + 256 GB-versionen, 10 999 RMB för 12 GB + 512 GB-modellen och 12 999 RMB för 16 GB + 512 GB-varianten – priserna varierar mellan $ 1500 och $ 2000. Det finns inget ord om en internationell lansering ännu.

Under evenemanget avslöjade Xiaomi också en subtil ommärkning. Istället för den välbekanta “Mi” på en orange fyrkant, går företaget nu med en mindre aggressiv snurrning tillsammans med ett nytt teckensnitt. Man kan säga att företaget börjar skära hörn, åtminstone när det gäller logotypen.

Alternativ titel: Xiaomi kastar en vikning i mixen

0 Shares