Yahoo ansluter sig till klubben, kastar sitt stöd bakom Apple mot FBI

0 Shares

Säkra ditt Apple iCloud-konto genom att aktivera tvåstegsverifiering

Under de senaste veckorna har tekniska nyheter cirkulerat runt Apple kontra FBI, efter att iPhone-tillverkaren vägrade att följa ett domstolsbeslut om att låsa upp en telefon som används av en av terroristerna i San Bernardino-skjutningarna. Den handenheten kan innehålla data som är relevanta för ärendet eller avslöja planer för framtida attacker.

Vi vet eventuellt aldrig, med tanke på att byrån ändrat Apple-ID och det finns påståenden att även iPhone-tillverkaren inte nu kan komma in i det. FBI har å sin sida erkänt att det gjorde ett misstag i att ändra ID.

Sedan allt detta började virvla en stadig ström av teknikföretag, inklusive Microsoft och Google, har kastat sitt stöd bakom ett företag som de i allmänhet skulle betrakta som en konkurrent i affärer. Det har blivit en enad front – stå tillsammans eller riskera att falla separat.

Det senaste som gick med i denna koalition är Yahoo, eftersom sökföretaget meddelar att det också står bakom det Cupertino-baserade företaget.

Ron Bell, generaladvokat på Yahoo, säger “Det här fallet handlar inte bara om att låta FBI välja låset till en död terrorist. Det handlar om huruvida regeringar kan värna privata företag för att inaktivera säkerhetsfunktioner inbyggda i sina enheter. råder i sina argument, All Writs Act – lag som antogs 50 år före telegrafen – kunde användas för att tvinga företag att skriva kod för att besegra sina egna säkerhetsprotokoll. När domstolar öppnar den dörren, som FBI-chef James Comey sa bara dagar sedan skulle fallet bli “potentiellt företrädesrätt”. Mer står på spel än en enda iPhone “.

De flesta människor i branschen är överens med detta uttalande, inklusive säkerhetsguru Brian Krebs, som citerade Nicholas Weaver från International Computer Science Institute och sade “Nästan omedelbart kommer National Security Agency att i hemlighet begära samma myndighet genom Foreign Intelligence Surveillance. Court (FISC). Hur många tror ärligt att FISC inte skulle avgöra NSA: s fördel efter att FBI lyckats få auktoriteten? “

Yahoo’s Bell avslutar “Vårt intresse för det här ärendet är tydligt. Mer än en miljard användare överlåter sin personliga information till Yahoo. Vi har byggt upp dessa relationer under våra mer än 20 år i branschen, och säkerheten för våra användares information är av yttersta vikt betydelse för dem och vårt företag. Detta fall kommer att skapa kritiska prejudikat, och vi kommer att fortsätta att ge vår röst till debatten “.

Även om det finns enighet bland teknikmassan, verkar det också finnas enighet på andra sidan, med politiker med liten eller ingen kunskap om de tekniska aspekterna av detta, för att inte tala om lite intresse för att ta reda på det, med detta som en kampanjplattform. spelar på den genomsnittliga människans rädslor.

En domstol i New York dömde nyligen till Apples fördel i ett separat liknande ärende, men om detta kommer att vara en indikator på framgång i San Bernardino-ärendet återstår att se.

Fotokredit: SynthManiac / Shutterstock

0 Shares