YouTube är inte främmande för att experimentera med nya funktioner, oavsett om en föreslagen uppdatering är populär bland användarna. Dess senaste test kommer säkert att få lite negativ uppmärksamhet, med stora förändringar i arbeten för videoklasser. Under de kommande veckorna kommer YouTube att börja experimentera med att dölja räkningar från allmänheten för att förhindra trakasserier som riktar sig till skapare.

Som beskrivs på företagets supportwebbplats ersätter den nya ikonen för ogilla det totala antalet nedröstningar med en generisk “Ogilla” -etikett, medan liknande-knappen förblir oförändrad. Dessa tester inaktiverar dock inte knappens funktionalitet. Medan nedröstningar är dolda från allmänheten får skaparna fortfarande full tillgång till videoklassificeringar i YouTube Studio.

Det är ett förståeligt drag om du är en YouTuber, men en som kan sluta frustrera tittarna. Om du någonsin har försökt söka efter handledning på webbplatsen vet du alltför väl hur viktigt förhållandet som att inte gilla kan vara för att hitta lösningar på vanliga frågor. Om denna ändring görs permanent kan det begränsa tittarna från att veta om en video är av låg kvalitet eller är fylld med falsk information. Ändå är riktad trakasserier ett verkligt problem för många skapare, och det är utan tvekan en lösning som är värt att prova att stoppa ogillar innan de inträffar.

Som alltid, om YouTube placerar dig i testgruppen, finns det inget sätt att välja bort. Du kan ladda ner den senaste versionen av YouTube från Play Store eller senare på APK Mirror, men det finns ingen garanti att den nya designen kommer att visas för dig.

Youtube
Youtube