Yubico förhandsgranskar sin första någonsin biometriska YubiKey på Microsoft Ignite

0 Shares

Med systemöverträdelser som kommer tjockt och snabbt i dessa dagar är det vettigt att vidta ytterligare åtgärder för att skydda dina onlinekonton. Ett av de bästa sätten att göra detta är med en YubiKey, en USB-enhet som ger maskinvarubaserad tvåfaktorautentisering.

Det är ett utmärkt – och prisvärt – sätt att skydda dina onlinekonton, och även om du också kan använda det för att logga in på ett lokalt konto i Windows med rätt programvara, kan du inte använda en Yubikey för att logga in på ett Microsoft-konto (även om nyckeln kan öka dess säkerhet). Det är på väg att förändras. Idag på Microsoft Ignite förhandsgranskade Yubico sin första säkerhetsnyckel någonsin med fingeravtrycksigenkänning – YubiKey Bio.

Tillkännagivande av den nya produkten sade Ronnie Manning, Yubicos kommunikationsdirektör:

YubiKey Bio ger bekvämligheten med biometrisk inloggning med de extra fördelarna med Yubicos säkerhets-, tillförlitlighets- och hållbarhetsförsäkringar. Biometriska fingeravtrycksuppgifter lagras i det säkra elementet som hjälper till att skydda dem mot fysiska attacker. Resultatet? En enda tillförlitlig hårdvarubaserad rot till förtroende som ger en sömlös inloggningsupplevelse över olika enheter, operativsystem och applikationer. Med stöd för både biometrisk och PIN-baserad inloggning utnyttjar YubiKey Bio hela utbudet av multifaktorautentiseringsfunktioner (MFA) som beskrivs i standardspecifikationerna FIDO2 och WebAuthn.

Som med Yubicos andra produkter kommer YubiKey Bio inte att behöva några batterier, drivrutiner eller tillhörande programvara och kommer att fungera med de inbyggda biometriska registrerings- och hanteringsfunktionerna i Windows 10 och Azure Active Directory.

“Som ett resultat av ett nära samarbete mellan våra ingenjörsteam ger Yubico stark hårdvarubaserad biometrisk autentisering på marknaden för att ge en sömlös upplevelse för våra kunder”, säger Joy Chik, Corporate VP of Identity, Microsoft. “Den här nya innovationen hjälper till att driva antagandet av säkrare lösenordsfri inloggning så att alla kan vara säkrare och produktivare.”

Det finns inget ord om prissättning eller tillgänglighet än.

0 Shares