Zhiyun Smooth X Mobile Phone Gimbal Review

0 Shares

Skapandet av mobil videoinnehåll har ökat kraftigt de senaste åren. Från den ödmjuka början av Vine, ända fram till TikTok, skapar människor så mycket mer innehåll dagligen än någonsin tidigare. Men du kommer också att märka att när du spelar in video med din mobiltelefon görs det förmodligen handhållet, och medan den inbyggda stabiliseringen av moderna mobiltelefoner kan skära ut det mest avskräckande kameraskakningen, inte bli av med det helt, särskilt om du är mitt i action. Det är här en produkt som Zhiyun Smooth X kommer in.

Zhiyun Smooth X klassas som en bärbar enhet, helt enkelt för att den är så liten. Själva kardanaxeln när den fälls ner till sin minsta storlek mäter ungefär 15 cm, vilket är tillräckligt liten för att passa in i din ryggsäck när du är på resa någonstans. Jag önskar att jag hade något så litet som det här när vi besökte CES i början av året. Skulle ha sparat mycket utrymme som släpar runt tung utrustning.

Själva gimbalen utvecklas i tre sektioner, vilket hjälper till med dess 2-axliga stabilisering. Det finns rörelse på handtaget, såväl som rörelse på den övre klämman, där telefonen hålls på plats. Själva stammen kan rotera i två olika positioner. En som sitter vid 90 ° och den andra som sitter vid 180 ° .Om du drar isär gimbalhandtaget, sträcker det sig upp till maximalt 53cm och gör det till en något unik selfie stick-gimbal. Basen på pinnen böjer sig också så att du kan få en riktig selfie-action pågår.

Zhiyun Smooth X Mobile Gimbal

På handtaget finns två knappar och en tumsticka, även om de två knapparna egentligen bara fungerar när du är inne i Zhiyun-följeslagarappen. Om du trycker på den vänstra knappen en gång kommer den nyligen att ringa telefonen och två kranar växlar mellan en vertikal och horisontell synvinkel, vilket är en funktion som kommer att bli populär hos TikTok-publiken där ute. Ett tryck på höger knapp aktiverar inspelningen och om du trycker på den igen stoppas inspelningen. Eller med partnerappen svarar kameran på gester för att styra kardan, så du behöver inte trycka på något om du inte vill.

Tumsticken flyttar huvudet på kardanaxeln åt vänster och höger och roterar den också. Eftersom Zhiyun Smooth X bara är en 2-axlig gimbal, finns det ingen yaw som är lite av en besvikelse. På höger sida av greppet finns också en zoomvippa som om du använder din högra hand är lätt att nå med tummen. Om du är vänsterhänt kan du kämpa lite för att nå bekvämt.

Slutligen kan strömbrytaren hittas halvvägs upp i pinnen, vilket är ett trevligt ställe för den, och undviker oavsiktliga tryckningar när den används. Det finns också en batterilampa som visar hur mycket juice Zhiyun Smooth X har kvar.

Zhiyun Smooth X Mobile Gimbal

Appen är definitivt intressant. Den har allt du kan förvänta dig för en mobiltelefonkamera, som ett standardläge med möjlighet att ta bilder i 720p, 1080p och 4K vid 30 fps i standardläget, timelapse-läge med samma upplösningar, hyperlapse med en maximal upplösning på 1080p och en maxhastighet på 30 gånger den tagna videon, ett fotoläge och ett panoramafotoläge. Av någon anledning saknas en slowmotion-funktion på Android, vilket är lite nedslående. Att inte kunna producera några smidiga slow motion-actionbilder verkar som ett missat trick. Det är tydligen tillgängligt på iOS-enheter som jag har sett när jag undersöker gimbal online.

I verkligheten fann jag dock att den faktiska stabiliseringen av denna gimbal var en blandad påse, särskilt för actionbilder som vi ser i vårt löptest. Beviljas, det är natt- och dagskillnad mellan handhållen och faktiskt att använda gimbal, men det är en ryckig rörelse i vertikal rörelse, och detta kommer ner till det faktum att Zhiyun Smooth X bara är en 2-axlig gimbal. Det saknas den där yaw-funktionen, och den märks. Om den hade den här förmågan skulle filmen se mycket jämnare ut. Gimbalen fungerade mycket bättre när den användes för de långsamma panoreringskotten, där långsamma rörelser används eller till och med när man går.

Zhiyun Smooth X Mobile Gimbal

Vad Zhiyun-partnerappen gör är att ha förmågan att spåra ett motiv i rörelse. Men i verkligheten tyckte jag att detta var ganska felaktigt. Tänk på att jag använde en Google Pixel 4 XL. När jag spårade mig själv från vänster till höger och även sprang från vänster till höger hade appen problem med att spåra mig, särskilt när jag närmade mig sidan av skärmen. Dessutom, om jag sprang snabbt skulle appen förlora mig tillsammans. Appen och gimbalen överkompenserade också mycket och bestämde att jag fortfarande rörde mig, trots att jag hade stannat inom ramen.

Det finns också några skönhetslägen som släpper ut din hud och får dig att se tunnare ut i ansiktet, även om det inte var tillräckligt bra för att helt utrota den dubbla hakan och slutligen kan du också sätta på några rosa kinder.

Zhiyun Smooth X Mobile Gimbal

Den sista funktionen i appen hjälper dig att skapa kortfilmer med anständiga övergångar mellan varje scen. Scenerna består av cirka 2,5 sekunder för varje segment, och du kan lägga till så mycket bilder som du vill till redaktören, men håll det naturligtvis kort för användning av sociala medier. Denna redigeringsfunktion är perfekt för dem som vill göra snabba och enkla redigeringar för sociala medier. Partnerappen ger dig möjlighet att lägga till dina bilder till Zhiyuns egna mallar, eller till och med låta dig hålla dina egna övergångar där mellan scenerna. Förvänta dig inte någon form av kvalitetsredigeringar av Premiere Pro-typ här. Användargränssnittet är lite krångligt, speciellt när det gäller att förkorta klippet du har valt, men det gör jobbet. Och för att vara ärlig, om du lägger lite tid på att planera din inspelning, kommer du definitivt att få en fin liten video att dela online.

Zhiyun Smooth X Mobile Gimbal

Det finns mycket att älska med Zhiyun Smooth X gimbal, och dess hjälp för att skapa mjukare bilder är definitivt där, men det kommer med sina problem. För mig är en Y-axel eller girrörelse ett måste, speciellt om du ska använda detta för körning och pistolhandling. Det faktum att spårningen var ganska dålig innebar att det skulle vara svårt att rekommendera detta till någon som kommer att kräva hela ramen för att fånga action, som en skateboarder eller gymnast till exempel som skulle vända över ramen. Detta passar emellertid människor som är en del av TikTok-publiken ner till en tee, om allt de ska göra är några enkla danssteg framför selfielinsen, eller till och med vloggers som mer än ofta kommer att vara gå och prata med sina telefoner eller de som vill fånga sina resor på ett lite smidigare och mer filmatiskt sätt.

0 Shares