ZTE kan lansera en trippelkamera-smartphone med tunn tunn pappersskärm

0 Shares

ZTE är ett av de mest aggressiva smarttelefonföretagen när det gäller att implementera nya idéer. Med detta sagt har företaget nu lämnat in ett designpatent för en helskärmsmartphone som består av två modeller.

För att komma ihåg överraskade ZTE alla tillbaka 2017 med Axon M – en hopfällbar smartphone med två separata skärmar. Efter samma sak kom företaget senare med fascinerande koncept som ZTE Iceberg, en smartphone med två skåror – en längst upp och en längst ner på skärmen. Nu som nämnts består det nya designpatentet av två nya modeller. Båda lämnades in till WIPO (World Intellectual Property Office) i mitten av 2018 och publicerades den 5 april 2019. Låt oss diskutera dem båda i detalj.

Helskärm ZTE-telefon med tredubbla kameror

Den första designmodellen från ZTE-fodralet visar en smartphone som verkar vara tunn som papper och bara består av en skärm på framsidan. Dessutom får enheten trippelkameror på baksidan, tillsammans med en LED-blixt. Det finns en fysisk knapp på höger sida medan en kontakt har getts längst ner.

Handenheten liknar mer eller mindre ZTE Axon V, en konceptmodell som rapporterades av SlashGear förra månaden. Handenheten hade också en helskärmsvisning och en vertikalt placerad kamera med en ficklampa placerad däremellan. Den förstnämnda har dock en extra kamerasensor på baksidan medan du hoppar över ett hack på sidan av handenheten. Dessutom finns det ingen synlig närvaro av fingeravtrycksläsare, och det är därför mer sannolikt att enheten kommer med en fingeravtrycksläsare på skärmen.

En annan ZTE-telefon med dubbla kameror

Nästa modell visar en helskärmsvisning på framsidan men med hörsnäckan synlig på toppen. På baksidan får handenheten dubbla kameror istället för tredubbla sensorer som ser ganska ut som den på Axon 9 Pro, ett flaggskepp som presenterades i IFA 2018.

Förutom den dubbla kameramodulen finns en LED-ficklampa och en riktig fingeravtrycksläsare. Dessutom får toppen även platser för 3,5 mm ljuduttag och en mikrofon medan laddningsporten, som vanligt, ges i bottenramen.

På senare tid tillkännagav ZTE sin första 5G-smartphone, kallad ZTE Axon 10 Pro. Enheten kom huvudsakligen med ett litet vattenfall, Snapdragon 855 SoC, tre bakre kameror och en fingeravtrycksscanner på skärmen. Således är möjligheten att den första modellen blir en efterträdare till Axon 9 Pro ogiltig. Medan den första modellen verkar vara ett dyrt erbjudande, kan den andra vara avsedd för den billigare Blade-serien.

0 Shares